Hely (üresen hagyva országos!) : Állás (üresen a hely állásai!) :
Minden keresése min. 3 karakteres legyen! Oldalunk szótöredékekre, ékezetek nélkül is működik.


ÖNÉLETRAJZ MINTÁK, EUROPASS


Önéletrajz minták, motivációs levél (RTF formátumban):

Az önéletrajz az írásbeli pályázat legfontosabb eleme. Minden munkaadó ezt kéri a pályázóktól. Egy jól összeállított cv nyerő lehet, ám amennyire könnyűnek tűnik, annyira bonyolult is. Miként lehet egy izgalmas, figyelmet felkeltő önéletrajzot összeállítani? Érdemes többféle cv-t is készíteni: egy általánosat, ami nem kifejezett pozícióra íródik, hanem amit állásoldalak vagy fejvadász cégek önéletrajzi adatbázisába szánunk. A többinél nézzük meg, mi az elvárás és ehhez igazítsuk a hangsúlyokat. A Magyarországon elterjedt amerikai típusúnak hívott cv a személyi adatok, iskolai tanulmányok, szakmai tapasztalat, nyelvtudás, számítástechnikai ismeret, hobbi, egyéb tevékenységet rovatok mentén szerveződik és táblázatos formátumú. Hasonló tematika alapján halad, ám a Személyes képességek rovattal bővebb az egyre népszerűbb Europass cv-formátum. Ügyeljünk arra, hogy a személyi adatok rovatban csak a munkával összefüggő adatokat adjuk meg. Így nem kell nyilatkozni a családi állapotról, az esetleges gyermekek számáról, a szociális körülményekről, ezek ugyanis diszkriminációra adhatnak lehetőséget. Ha elérhetőségként e-mail címet adunk meg, akkor figyeljünk arra, hogy az ne legyen komolytalan (pl. nyafka@kiszebra.zeb). A cv “szíve” a szakmai tapasztalat. Ezt az a rovat, amelyet leginkább megnéznek a cégek. Szánjunk rá időt, hogy az álláshirdetésben használt kulcsszavakat beírjuk az önéletrajzba. A kulcsszavak segítségével kitűnhetünk a tömegből. Sok vállalatnál működik olyan automatikus rendszer, amely a beérkezett CV-ket szelektálja, ezért ha a kulcsszavak szerepelnek a pályázati anyagunkban, akkor nagyobb eséllyel választja ki önéletrajzunkat ez a program.

Amerikai tipusú önéletrajz minta
Klasszikus önéletrajz minta
Motivációs levél minta


Europass önéletrajz minták, generátor:

Az Europass önéletrajzzal (CV) lehetősége van arra, hogy képességeit, végzettségeit láthatóvá tegye, és más Europass dokumentumot csatolhasson hozzá. Célja, hogy megkönnyítse a pályázók CV írását a sablon használatával.
Az Europass önéletrajz a megszokott önéletrajznál nagyobb hangsúlyt fektet a munkatapasztalat tartalmának, az iskolában szerzett tudásnak, valamint az egyéni készségek konkrét bemutatásának.
Az unióban egységes Europass önéletrajz egy rugalmas formanyomtatvány, amely a megszokott önéletrajzi formátumot követi, kiegészítve azt további információk lehetőségével.

Europass önéletrajz minta 1. (pdf)
Europass önéletrajz minta 2. (pdf)
-
Europass online önéletrajz generátor (új fülön nyílik!)- Állás - EU jobs - Work in USA - Indeed Jobs - Munka -
- Oldalunkról - Partnerség - Címoldalunk -